Ultimaker S3

Uredski 3D printer i rezultati industrijske kvalitete

Upoznajte najnoviji iz S serije, jednostavan za uporabu stolni 3D printer nešto manjeg obujma nego S5 veliki brat koji isporučuje precizne dijelove industrijske kvalitete, uvijek i ponovo.

Stvoren za kontinuirani rad i maksimalnu raspoloživost, Ultimaker S3 kombinira dvostruku ekstruziju, napredno povezivanje i otvoreni sustav materijala – spremnog da 3D ispis napravi dostupnim za još više primjena, od brze izrade prototipova do proizvodnje na zahtjev alata i dijelova za krajnju uporabu.

Proširite se moćnim 3D ispisom

Veliki radni obujam za stolni 3D printer omogućuje ispis većih modela ili većeg broja dijelova na jednoj radnoj ploči kako bi mogli zadovoljiti potražnju uz maksimalnu učinkovitost.

Sloboda dizajna za još više primjena

Ispis širokim rasponom konstruktivnih materijala i jednostavno uklanjanje oslonaca. Ultimakerova tehnologija dvostruke ekstruzije omogućava dizajnerima i inženjerima da kreiraju složene geometrije, za primjenu od prototipa pa sve do pomoćnih alata za proizvodnju i dijelova za krajnju uporabu.

Pouzdanost od prvog sloja do gotovog dijela

Poboljšano niveliranje ploče u više točaka jamči precizan početni sloj kompenziranjem malih odstupanja u topografiji baze, dok senzor prati protok materijala – vi se možete pouzdati u S3 da će izvršiti svoj zadatak, dok izvršavate svoj.

Jednostavna kontrola na dohvat ruke

Kontrola preko zaslona osjetljivog na dodir, zamjenjive jezgre za ispis i obavijesti na vaše računalo ili novi Ultimaker app čine korištenje Ultimaker S3 jednostavnim, tako da nema potrebe za obukom. Ovo je moćan 3D ispis bez neprilika.

Pouzdanost na visini

Svaki dan stotine tisuća tehničara, dizajnera, arhitekata i medicinskih stručnjaka diljem svijeta oslanjaju se na Ultimaker 3D printere u svojem radu. Printeri Ultimaker S3 podiže pouzdanost i izvedbu na višu razinu s nizom novih i profinjenih značajki.

Veći radni obujam

Radni obujam od 230 x 190 x 200 mm najveći je kod Ultimakerovih 3D printera, ali se ipak udobno uklapa na vaš radni stol. Temeljito testirani profili ispisa u Ultimaker Cura aplikaciji, značajke pametnog pisača, i mogućnosti novog materijala – PLA visoke čvrstoće (Tough PLA) – osiguravaju izuzetne rezultate i ne usporedivu lakoću uporabe čak i kod velikih dimenzija ispisa.

Poboljšano okruženje za ispis

Staklena vrata pomažu kontrolu protoka zraka unutar radnog prostora za povećanu kvalitetu i pouzdanost, kao i sigurnost.  Nova eloksirana aluminijska ploča također nudi pouzdaniji postupak ispisa za tehničke materijale i konzistentniju početnu površinu vašeg modela. Staklena ploča je također uključena.

Poboljšano prianjanje početnog sloja

Kvalitetno ispisan 3D dio može biti izgrađen na dobrom početnom sloju, koji  treba niveliranu ploču. Kapacitivni senzor glava printera Ultimaker S3 skenira ploču na više točaka i kompenzira manja odstupanja po njenoj površini podešavanjem visine početnog sloja po osi “Z” osiguravajući da tisak počne savršeno, uvijek i ponovo.

Senzor protoka materijala

Ultimaker S3 uočava potrebu nadopunom materijala tijekom ispisa, zaustavlja ga i signalizira potrebu za nadopunom prije nastavka. Rezultat? Možete završiti ispis čak i kada je materijal potrošen, a veći broj uspješnih ispisa znači veći povrat investicije i povećanu efikasnost.

Dvostruka ekstruzija za složene strukture

Ultimakerova tehnologija dvostruke ekstruzije je najpouzdanija na tržištu, što omogućava ispis sa dva materijala ili dvije boje. Ispis najlonom, CPE (ko-poliesterom) ili PLA (polilaktidom) u kombinaciji sa vodotopljivim materijalom polivinil acetatom (PVA) za izvođenje potpora za izradu složenih, tehničkih modela, nakon čega se PVA materijal otopi, kako bi detalj dobio savršenu površinu.

Brze, prilagodnjive postavke sa jezgrama za ispis

Printer neovisno identificira jezgra za ispis, koja odgovaraju materijalu, sa ugrađenim EEPROM čipovima, što smanjuje vrijeme zastoja prilikom konfiguracije. Zamjena jezgri za ispis vrši se u sekundama, prelazeći sa kombinacije gradivnog – potpornog materijala na dvobojni 3D ispis. Jezgre za ispis se razlikuju ovisno o veličini mlaznice – od Ø0.8 mm za brzi ispis do Ø0.25 mm za fine detalje.

Produktivnost nikad nije bila jednostavnija

Dodirni zaslon dijagonale 4.7 inch (11.9 cm) olakšava upravljanje putem slika koje pomažu u konfiguriranju printera i vizualni prikaz ispisa. Ultimaker S3 kao i S5 je oblikovan dizajniran za jednostavno korisničko iskustvo u svakom pogledu, sa adaptera za napajanje ugrađenog u printer za jednostavnu instalaciju, posebno kod smještaja printera na policu.

Otkrijte nesmetan tijek rada 3D ispisa od početka pa do kraja

U Ultimakeru znaju da je 3D printer samo dio uspješnog 3D ispisa. Zato nudimo integrirano rješenje moćne programske aplikacije, pouzdanog strojne podrške i materijala industrijske kvalitete, sve to uz podršku po čitavom svijetu – vaš cjelokupni radni proces je pokriven.

Ultimaker app

Sada možete upravljati Ultimaker 3D printerima sa nekoliko dodira na vašem telefonu ili tabletu, kada ste na istoj lokalnoj mreži, i primati poruke bez obzira gdje se, a možete pratiti i tijek vašeg ispisa.

Ultimaker aplikacija je dostupna besplatno za Android i iOS poslije 15. svibnja 2018. godine i radi kako na 3D printerima Ultimaker S5, S3, tako i na Ultimaker 3.

Moćna Ultimaker Cura aplikacija

Ultimaker Cura, koji je prihvatilo više od dva miliona korisnika, priprema za ispis vaš 3D model.  Sa unaprijed konfiguriranim Ultimaker S3 profilima odmah dobivate najbolje rezultate.

 •  Učitajte datoteku s vašim modelom i za nekoliko sekundi spremni ste za trodimenzionalni ispis;
 • Ili uronite u više od 200 postavki za precizne rezultate;
 • Besplatno preuzimanje, bez korisničkih licenci ili skupih obuka

Ultimaker S3 – dizajniran za povezivanje

Ugrađena povezivost Ultimaker S3 printera osigurava besprijekoran doživljaj 3D ispisa, trošite manje vremena za podešavanje i provjeru 3D printera i a više kako bi se fokusirali na druge važne zadatke.

 •  Ispis putem Wi-Fi, Ethernet veze ili USB memorije
 • NFC tehnologija (bezkontaktna veza malih udaljenosti) automatski prepoznaje postavljeni materijal
 • Bežično ažuriranje firmvera čini dodavanje najnovijih funkcija jednostavnim

Učinite više sa Cura Connect

Povežite jedan ili više mrežnih Ultimaker 3D printera i stvorite vlastitu mini proizvodnu liniju pogodnu za 3D ispis u kancelariji.

 • Pošaljite poslove ispisa u središnji red, kontrolirajte napredak i pratite održavanje;
 • Nakon uklanjanja gotovog predmeta, automatski počinje ispis sljedećeg predmeta;
 • Dostupno besplatno na računalu u Ultimaker Cura aplikaciji,  ili kroz Ultimaker app.

Materijali koji odgovaraju vašim potrebama

Bilo da se radi o brzim i jednostavnim konceptualnim modelima, robusnim alatima otpornim na habanje u proizvodnoj liniji ili dijelovima posebne čvrstoće, sve je moguće uporabom Ultimakerovih materijala. Ili iskoristite Ultimaker S3 otvoreni sustav materijala za rješenja vezana na materijale kupaca.

Naši inženjeri su opširno testirali sve opcije materijala u našoj ponudi kako bi postigli najbolje rezultate uporabom 3D Ultimaker printera. Također razvijamo unaprijed konfigurirane profile za ispis u Ultimaker Curi kako bismo uštedjeli vrijeme prilikom odabira parametara ispisa.

Ultimaker S3 projektiran za efikasnost, pouzdanost i preciznost, stolni je 3D printer najbliži industrijskoj razini ispisa.

 • Velika dimenzija ispisa do 230 (X) x 190 (Y) x 200 (Z) mm
 • Visina sloja od 20 mikrona za 0.4 i 0.8 mm mlaznicu do visine sloja 0.6mm za 0.8mm mlaznicu
 • Izmjenjive glave za ispis sa pripadajućim materijalom
 • Temperatura ispisa do 280 ˚C
 • Pouzdan ispis u dvije boje s ispisom topivog materijala za oslonce
 • Ugrađen NFC sistem prepoznavanje materijala
 • WiFi, Ethernet i USB povezivost
 • Grijana ploča 20-140 ˚C sa aktivnim niveliranjem u više točaka
 • Optimizirani Cura profili materijala
 • Ultimaker Cura i Cura Connect za povezivanje printera u proizvodnju
 • Optimizirano hlađenje i optimalni uvjeti za ispis u komori